Dec 9

Mediabestedingen dalen, internet wint.

In mijn column “Internetmarketing inzetten of ambtenaar worden” heb ik geschreven dat dit de eerste crisis is waarbij het internetkanaal een volwassen kanaal is. Dit biedt kansen in deze moeilijke tijden.

Emerce onderschrijft dit met het artikel “Financiële crisis slaat gat in mediabestedingen 2009”.  ZenithOptimedia, een bedrijf dat voor verschillende adverteerders in verschillende landen media inkoopt, gaf in oktober aan dat de algemene mediabesteding in 2009 met 4% zouden stijgen. Ze hebben dit nu bijgesteld naar een krimp van 0.2%. Wel voorzien ze een groei van 17,7% van de mediabestedingen op internet.

De inzet van internetmarketing is vaak alleen de focus verleggen. Je marketingbudget hoef je niet te verruimen, dat lukt vaak niet meer in deze tijd, je moet het anders inzetten.

Alleen een website hebben is niet voldoende.

– Wat is je positie op sociale netwerken?
– Wat is je positie in de zoekmachines?
– Wat doe je met email marketing?
– Wat doe je met Google Adwords?

Kijk eens naar je marketingbudget planning van 2009. Wat is de verhouding tussen je offline en online budget? Wij merken dat veel van onze klanten een te laag percentage reserveren voor online. Ze zijn dit nog niet gewend, ze hebben er angst voor. Onbekend maakt onbemind, maar dan zal je zeker geen online resultaat boeken. 87% van de aankopen worden eerst via internet vergeleken en dan wordt de keus gemaakt. Hoe zal dat in jouw branche zijn? Kijk dan nog eens kritisch naar de inzet van je budget voor 2009.

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten