Sep 22

Vliegen in de bevrijdingsdag helikopter

Zo af en toe komen er van die gekke dingen langs in het leven. Hiervoor heb ik een speciale categorie aangemaakt. En dit is het eerste bericht in deze categorie.

Elk jaar vliegen op bevrijdingsdag Nederlandse sterren van festivalterrein naar festivalterrein met een helikopter. En ik had de kans om een keer mee te vliegen, en die greep ik aan 😉

Het begon met een vreemd telefoontje eind april 2008 van de ‘Stichting 4 en 5 mei’. Zij belde mij met het verzoek of we mee wilden vliegen in de bevrijdingsdag helikopter. Hoezo bellen jullie mij dacht ik maar dat zei ik maar niet. Ik gaf snel aan dat we dat wel wilden. We moesten dan wel DJ Ferry Corsten interviewen en dit op onze website plaatsen. Dan moet je weten dat het uiteindelijk niets geworden is met dat concept, maar destijds waren we net online en konden wel wat promotie gebruiken. Dus ik gaf aan dat ik daar wel een plannetje voor kon maken.

Het idee
Het idee was simpel doch vooruitstrevend. Bezoekers van de website konden vragen insturen, de jury bepaalde welke vragen gesteld zouden worden aan Ferry en Ferry koos na het interview wie de leukste vraag had gesteld en die won een prijs. Dit was het simpele deel. Het wat lastigere deel was dat we alles opnamen met een Nokia N82 en direct ‘live’ het uitzonden via ‘Shozu’. Dat vergde veel energie van de accu’s en veel dataverkeer. Niet voor één gat te vangen natuurlijk en met extra accu’s moesten we het redden. De GPS in de Nokia N82 zorgde voor toevoeging van geodata aan de foto’s en video’s zodat je op Google Maps kon zien waar deze genomen zijn. Op de site hadden we een mashup gemaakt van Google Maps en Flickr en Youtube data.

Het plan vonden ze helemaal geweldig en we mochten mee.

De vlucht
We hadden de vlucht van Assen naar Almere en dan konden we hem in Almere interviewen. De helikopterpiloot was een wilde met een vrije val wat pipse gezichten produceren wat hem overigens gelukt is bij een aantal. In dit filmpje zie je de horizon op plekken waar je hem eigenlijk niet wilt zien. Hele toffe ervaring.

Het interview
Als een ware Ivo Niehe en Jan de Bont namen we het interview af. Ferry lag in een deuk. Normaal staan er grote cameraploegen voor hem met licht en geluid en wij stonden daar met een mobieltje. Dit is een van de filmpjes. Je kunt ze op Youtube allemaal zien!

Het was een top ervaring. Ik weet nog steeds niet hoe ze bij ons gekomen zijn 😉

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten