Aug 24

The Most Useless Machine Ever – Stichting BREIN

Geeks zijn bijzondere mensen die met bijzondere dingen bezig zijn. Ze zijn niet alleen met bezig met code, informatie of andere nerd-dingen. Het blijkt dat ze ook graag knutselen. Zo presenteerde Herman Koppinga een paar weken geleden bij Permanent Beta zijn zelf in elkaar geknutselde versie van de ‘Most Useless Machine Ever’. Het werkt heel simpel. Je hebt een schakelaar op een kistje. Deze schakelaar zet je om. Het deksel van het kistje gaat open en er komt een pootje, vingertjes of in dit geval een spijkertje uit die het schakelaartje weer terug zet. Het pootje, vingertjes of in dit geval spijkertje gaat weer terug zijn kistje in. En als je het schakelaartje weer om zet gebeurt precies hetzelfde opnieuw. Het werkt verslavend en het is een enorm duf maar stiekem ook heel leuk.

 

 

Deze Useless Machine’ heeft mij niet losgelaten. Het is eigenlijk een fantastische metafoor voor de raamambtenaar en al die andere functies en processen binnen organisaties die niets aan waarde toevoegen, die alleen maar waarde ontrekken. Het is een metafoor voor de hele dag druk zijn met dingen doen, het is eigenlijk duf maar stiekem ook heel leuk.

Stichting BREIN is een Useless Machine!

Wat ik een voorbeeld vind van een ‘Useless Machine’ is Stichting BREIN. BREIN rent als een gek achter onder andere PirateBay aan, maar telkens poppen ze weer ergens op. BREIN weet zelf ook wel dat ze eigenlijk moeten innoveren en dat het huidige model niet werkt. Maar ja het zijn allemaal betaalde banen en die wil je behouden. Dus wat ze doen is eigenlijk heel duf en stiekem vinden ze het zelf wel heel leuk…..

Wat zie jij als Useless Machine?

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten