Sep 3

Politiek is het ‘waarom’ kwijt. PVV daalt in de peilingen

See on Scoop.itStart with Why

De huidige politiek heeft veel problemen om voor langere tijd kiezers aan zich te verbinden. Menig politieke partij is alleen maar bezig de komende verkiezingen te winnen. Ze richten zich momenteel alleen op cijfers, kosten, uitgaven en andere rationele onderwerpen en daarbij laten ze de angstcomponent niet ongemoeid. Allemaal acties gericht op het ‘hoe’ en het ‘wat’ en ik vermoed dat veel de ‘waarom’ van hun partij geheel uit het oog verloren zijn. Dit noemt Simon Sinek ‘the split’.

Op Molblog legt Joris van Zoelen de PVV langs de Golden Circle. Hih voorspelt dat de PVV steeds meer kiezers verliest omdat het ‘waarom’ niet duidelijk is. De punten van Wilders zijn nu ook in andere programma’s opgenomen.

Lees zijn Blog op Molblog:

Toch is na het opbreken van de VVD-CDA gedoogconstructie Wilders op z’n retour. In de verkiezingsstrijd van 12 september 2012 lijkt het weer te gaan tussen de oude bekenden. Waarbij de SP voorlopig als winnaar uit de bus komt. Het roept de vraag op hoe duurzaam het eerste succes van Wilders en de PVV is. Wilders wordt wel eens een goede strateeg genoemd.

Is hij dan ook een goede merkstrateeg die meer dan eenmalig succes weet neer te zetten?

See on www.molblog.nl

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten