Sep 6

Carrotmob: Laat je stem horen voor duurzaamheid met je geld en je vrienden.

Carrotmob is een concept met alleen maar winnaars. Je helpt een ondernemer duurzamer te worden door hem omzet te gunnen. Ga met je sociale netwerk bij hem kopen. Hoe cool is dat!

Er zijn natuurlijk zat ondernemers die wel willen investeren in duurzaamheid maar dat gewoon niet kunnen. Stel dat de ijscoman het liefst al zijn vrieskisten vervangt voor de nieuwere minder energieslurpende versie. Of de MKB ondernemer die in een wat ouder kantoorpand zit en eigenlijk over zou willen op ledverlichting. Zo zijn er talrijke voorbeelden waar de wil er wel is maar het geld niet.

Carrotmob speelt hier slim op in. Je kunt een campagne aanmaken op hun platform. Het principe is simpel. Je maakt een afspraak met de ondernemer die graag wil investeren in duurzaamheid maar dat momenteel niet kan. Hij geeft aan welk percentage van de omzet hij investeert in welk product. En daarna is het aan de community om bij hem producten af te nemen.Een vreedzame en positieve manier van actie voeren

Kijk op de website voor hele leuke voorbeelden

See on carrotmob.org

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten