Oct 9

Waarom bouwen we aan Permanent Beta?

Met Permanent Beta is er iets heel moois aan de hand. Met Permanent Beta is een plek gecreëerd waar sociale innovatie, overwaarde, hackers en (waar)makers bij elkaar komen. Een plek waar we ondernemers inzichten geven in de wereld die in een rap tempo verandert. Hiermee is op een centrale plaats in Nederland, in het Ondernemersplaza Amersfoort, een plek gekomen waar iedereen naar hartelust kan verbinden, delen en experimenteren. Het is een tech-atelier waarmee we ondernemende mensen samen brengen om te bouwen aan een nieuwe maatschappij. Dat is ambitieus en dat gaat niet in een keer. Het zal met vallen en opstaan gaan, maar we moeten bewegen anders komen we tot stilstand. Met dit initiatief willen de founders, Peter Ros, Martijn Aslander en ikzelf, sociale en technische innovatie versnellen.

Peter Ros en ik zijn inmiddels 13 jaar samen aan het ondernemen in Admium. We hebben het naar ons zin, maar gaande weg merkten we dat we nog iets misten. Hier hebben we de laatste jaren naar gezocht. We zijn gestart met het onbaatzuchtig delen van onze kennis onder het motto; ‘als je kennis deelt wordt het alleen maar meer’. We zochten inspiratie op festivals, we gingen naar seminars, lazen boeken, keken naar online sessies en creëerden ontmoetingen met ondernemende mensen. We hebben op verschillende momenten de kracht ervaren van de collectieve intentie. Met elkaar kunnen we zoveel meer dan alleen. Met elkaar kunnen we de maatschappij een duw de goede richting in geven.

Wij ervaren dagelijks de kracht van de netwerksamenleving. Ondernemende mensen die elkaar on- en offline ontmoeten, mensen die kennis vloeibaar en gratis maken, kennis die voor iedereen toegankelijk is. Deze ontwikkeling zorgt voor diepere inzichten en versnelling van innovatie. We gaan met exponentiële stappen vooruit en dit is nodig in het huidige tijdperk. Peter en ik willen een substantiële bijdrage leveren om de veranderingen die nodig zijn te versnellen. Wij willen actief meebouwen aan een wereld van overvloed en een wereld waarbij we weer wat dichterbij elkaar komen te staan. Een wereld vol kansen voor het individu, een wereld die rekening houdt met de natuurlijke grondstoffen en de direct omgeving. Wij geloven dat technologie de oplossing is voor veel van de huidige problemen. Alleen is technologie niets zonder hartsverbindingen en de juiste intenties. Samen met Martijn Aslander hebben we de contouren van Permanent Beta neergezet en gaan dit komende jaren uitbouwen tot een centrum voor sociale en technische innovaties.

Houd onze website en Meetup groep in de gaten voor alle sessie, workshop en inspiratie.

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten