Nov 22

Caine (9) bouwt aan zijn droom en verandert de wereld

Een inspirerend verhaal over hoe een toevallige ontmoeting het leven van twee mensen en van vele op de wereld veranderde. Het is een verhaal over de kracht van elk individu, het laat zien hoe we als netwerksamenleving elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en de wereld kunnen verbeteren. Het is het verhaal van Caines Arcade van een paar dollar naar $ 250.000,-.

Je bent 9 jaar. Je droomt van een eigen arcadehal, je vakantie staat voor de deur, je hebt tijd genoeg dus niets staat je in de weg om aan je droom te bouwen. Vorig jaar zomer begon Caine in de garage van zijn vader. Wie is daar ook alweer nog meer begonnen? Hij knipte, plakte en bouwde hele leuke creatieve arcadegames van kartonnendozen. Hij maakt van het afval van zijn vader, die in autosonderdelen handelt, weer iets van waarde. Niets met stekkertjes en lampjes gewoon met touwtjes, plakband, nietjes en andere huishoudelijke hulpmiddelen.

Caine Arcade

Hij bouwde niet één spel maar een hele garage vol. Caine zijn ‘spelmachines’ zijn stuk voor stuk uniek, aandoenlijk en zeer creatief.

Caine Arcade

Alleen had Caine één probleem. Hij had nu wel zijn droom gebouwd maar hij had nog geen klanten. Caine deed wat onderhoud, veegde af en toe zijn stoep, keek wat in het rond voor de deur van zijn hal maar niemand toonde interesse. Totdat Nirvan langs liep. Hij was flabbergasted en zag de passie waarmee Caine zijn arcadegames had gebouwd. Hij wilde spelen en vroeg Caine naar de kosten, $1,- voor één maal spelen en $2,- voor een funpass. Een funpass! Nirvan was verbaasd over zijn zakelijk inzicht en creativiteit. Hij gunde Caine bekendheid en klanten, dit moesten meer mensen zien en ervaren. Nirvan, een talentvolle filmmaker, maakte een Facebookpagina en bedacht een flashmob voor Caine. Hij had niet kunnen bevroeden dat dit de start zou zijn van een wereldwijde beweging.

Bekijk deze prachtige video. Het is mooie content, het is krachtige storytelling met emotie en plezier. Deze video ging viral, miljoenen mensen hebben hem bekeken en zijn geïnspireerd geraakt door Caine. Met Popcorn Webmaker heb ik grafische -en twitteroverlays over de Youtube video gelegd.

De eerste video heeft Caine niet alleen wereldberoemd gemaakt. De video heeft het leven van Caine en Nirvan compleet veranderd. Caine is op bezoek geweest bij Nasa, hij was te gast bij USC Marshall School of Business. Caine is een heel ander mens geworden. Hij stottert niet meer, doet het beter op school en durft zichzelf te laten zien. Dat heeft Nirvan de ogen geopend, hij wil dat elke kind ter wereld die ontwikkeling doormaakt. Hiervoor heeft hij de ‘Imagination Foundation’ opgezet waar hij nu zijn levenswerk van maakt. Daarnaast heeft Nirvan bijna $250.000,- aan donaties ontvangen voor Caines’ studiebeurs. Kan het nog mooier?

Jaarlijks organiseert de Imagination Foundation op 6 oktober, de datum van de flashmob, de ‘Global Cardboard Challenge’. Met als uitgangspunt om de hele wereld bij elkaar te brengen om met elkaar te bouwen en te spelen. Afgelopen oktober deden er al vele mee:

Caines Acade Cardboard Challenge

 

In de video zegt, Rob Manning Chief Engineer Nasa voor  het Mars Rover Project, dat hij ook ooit met karton is begonnen om zijn droomwereld te maken. En nu landen zijn projecten op Mars. Je kunt in dit tijdperk van karton naar Mars gaan in een paar jaar. Als alle kinderen op de wereld hun dromen gaan waarmaken dan krijgen we een hele mooi wereld.

Ook jij kunt de wereld bouwen die je wilt!

 

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten