Aug 24

7 oktober geef ik een Why-sessie tijdens Shell LiveWIRE netwerkbijeenkomst

Shell LiveWIREVraag je naar het ‘waarom’ dan vraag je naar moeilijkheden want ‘daarom is geen reden’. Het ‘waarom’, mijn ‘waarom’,  jouw ‘waarom’ het zijn eigenlijk filosofische en spirituele vragen en ontdekkingen. De antwoorden, die je niet zomaar zult krijgen, daar moet je hard voor werken en je kunt het bijna niet met woorden omschrijven. Woorden zijn te hard en te hoekig om de schoonheid van het gevoel van ‘waarom’ te duiden. Dat is een gave die alleen weggelegd is voor de grote dichters onder ons.

Je ‘echte waarom’ gaat terug naar de verbondenheid met jezelf, met het nu, met de grote vragen in het leven. Als het voor ons als individuen dus al zo moeilijk is dan is het niet te doen voor bedrijven. Daarom gaat het zo vaak fout. De ‘Why’ van het bedrijf wordt vaak gezien als een marketing-trucje en niet als de ontdekkingstocht naar het daadwerkelijke bestaansrecht van het bedrijf. De directie, ondernemer of in het slechtste geval de marketingafdeling van het bedrijf kijkt naar de TED-Talk van Simon Sinek en doorloopt de “Golden Circle’. De tool die Sinek aanreikt om te starten met de ‘Why’ gedachten. Het gedachtengoed van Sinek gaat veel verder dan dat.

Daarnaast is Sinek niet de enige die het heeft over de diepste vraag van mens, bedrijf en organisatie. Je komt het veel tegen maar vaak in iets andere bewoordingen. In mijn Permanent Beta sessie heb ik Deepak Chopra, Tony Hsieh, Eckart Tolle en Simon Sinek proberen te verbinden rond het onderwerp ‘Geluk’:

Hoe moeilijk het ook is voor bedrijven, het is mogelijk om je echte ‘Why’ te ontdekken en dan wordt alles wat je doet en hoe je doet voor zowel klant als personeel ineens heel duidelijk. Op 7 oktober ga ik ondernemers inspireren rond het belang van het ‘Why’ voor hun bedrijf zodat ze daarna zelf op zoek kunnen gaan. Dit is de uitnodiging die verstuurd is. Wil je meer weten over ‘Why’ schrijf je dan snel in.

——————
Beste ondernemer,

Waarom doe je wat je doet?
“Dat is een lastige vraag maar wel een essentiële vraag. Zoek binnen jezelf naar wat jij belangrijk vindt, je gevoel is daarbij je kompas. De richting die je op moet, wordt duidelijker naarmate je dichter bij je gevoel komt. En dat is het lastigste wat er is, ondervind ik zelf nog dagelijks. De Why-academie van Simon Sinek heeft mij enige jaren geleden enorm geholpen om te ontdekken wat ik echt leuk vind.” aldus Jan-Henk Bouman.

Inspiratie
Simon Sinek heeft een simpel maar krachtig model, dat start met de ‘golden circle’ en draait om de vraag “Why?”
Succesvolle bedrijven onderscheiden zich van minder succesvolle niet doordat ze betere producten maken, stelt Sinek, maar doordat ze beter kunnen aangeven waarom ze dat doen en wat ze ermee willen bereiken.

Jan-Henk neemt je mee in dit gedachtengoed en laat je met een dosis inspiratie weer naar huis gaan.
Ook zal de onderneemster Brechtje Riphagen haar successen met je delen. Zij is de winnaar van de LiveWIRE award 2013.

Kortom, genoeg reden om naar onze LiveWIRE netwerkbijeenkomst te komen op dinsdag 7 oktober a.s. bij de KvK in Amsterdam. Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 – 15.30 Ontvangst
15.30 – 15.40 Opening en welkom
15.40 – 16.10 Informatie over het Shell LiveWIRE programma
16.10 – 17.00 Why? door Jan-Henk Bouman van Fountainheads
17.00 – 17.20 Pauze
17.20 – 17.40 Het succesverhaal van oud-winnaar van de Shell LiveWIRE award: Brechtje Riphagen van Innofuse
17.40 – 18.30 Hapje, drankje en netwerken
18.30 Afronding

Schrijf je meteen in om verzekerd te zijn van een plaats. En ken je een collega- ondernemer voor wie dit programma ook interessant kan zijn? Meld hem of haar dan ook aan. Samen bouwen we aan een netwerk dat niet alleen regionaal en landelijk staat, maar ook internationale verbindingen heeft. Graag tot ziens!

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten