Jan 28

Weet hoe je doelgroep zoekt!

 

Elke week zoeken vele miljoenen Nederlanders hun weg op internet via zoekmachines. Met zijn allen typen we meer dan 700 miljoen zoekopdrachten per maand in. Dat is ongelooflijk veel. Van de 11 miljoen Nederlanders die per week online zijn maakt 98% gebruik van zoekmachines. En er is altijd wel een zoekopdracht waar jouw product of dienst bij aansluit. Er is een constante onderstroom van zoekers die elke dag, week, maand op zoek zijn naar misschien wel jouw product of dienst.

Weet met welke woorden je doelgroep zoekt en probeer daar op in te haken, maar weet vooral met welke combinatie van woorden ze zoeken. De zoekwoordenhulp van Google geeft hierbij uitkomst. Google geeft informatie over het aantal keer per maand dat er gezocht wordt op een combinatie van woorden maar geeft ook advies over de synoniemen. Hiermee kun je je website optimaal opbouwen afgestemd op hoe je doelgroep zoekt.

Zo wordt er op de combinatie ‘amersfoort restaurants’ twaalfduizend keer per maand wordt gezocht. Elke maand weer. Op ‘zeist restaurants’ vijfenvijftighonderd keer en op ‘amsterdam restaurants’ tweeëntwintigduizend keer, maar ‘restaurant amsterdam’ maar liefst honderdentienduizend keer. Als restaurateur in Amersfoort, Zeist of Amsterdam zou ik graag mijn hand in de constante stroom van zoekopdrachten steken om een deel van de zoekers naar mijn website en restaurant te halen. De kansen liggen voor het oprapen.

 Andere opvallende zoekwoord combinaties die ik tegen kwam;

·      ‘zaalverhuur almere’           590 keer per maand

·      ‘vergaderen groningen’       210 keer per maand

·      ‘uit eten utrecht’               1600 keer per maand

·      ‘uit eten’                         60500 keer per maand

·      ‘diner’                             60500 keer per maand

·      ‘dineren’                         12100 keer per maand

·      ‘dineren eindhoven’            170 keer per maand

·      ‘uit eten eindhoven        880      keer per maand

Met welke zoekwoorden combinaties komt je doelgroep op jouw website terecht ? Als je niets op je website schrijft over ‘uit eten’ dan sluit je degene uit die op deze combinatie zoekt. In bovenstaand lijstje zie je dat er meer gezocht wordt op ‘uit eten eindhoven’ dan op ‘dineren eindhoven’. Het is belangrijk om hier je teksten en opbouw van je website op af te stemmen.

Weet hoe je doelgroep zoekt en pas daar je teksten op aan, de indeling van je website en je linkbuilding. Met de juiste zoekmachine optimalisatie strategie is er veel omzet te scoren. Want elke dag weer zoeken mensen via zoekmachines hun weg.

 

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten