Sep 1

Twocknight 2009; een interactieve Rocknight

Alles verandert door de mogelijkheden van internet. Zo ook mijn oude vertrouwde ‘Annual Rocknight’. Alleen luisteren naar muziek vonden we niet meer voldoende.

In 1995 dachten we met een groepje rock-liefhebbers; Wat is er nou leuker dan ongestoord genieten van knalharde muziek met mensen met dezelfde muzieksmaak? Niet veel later hadden we onze eerste ‘Annual Rocknight’, alleen was dat jaarlijkse wat voorbarig bleek achteraf. We sloten onszelf op in een appartement met goede ingrediënten; cd’s, eten (vooral vet), drank en een goede stereo-installatie, maar vooral ook tijd. Want dat heb je echt nodig. De regel is dat we om beurten een track mogen draaien en dat deze altijd in zijn geheel gedraaid wordt. Met zes personen kom je maar tweemaal per uur aan de beurt. Dus je kunt je voorstellen dat het al gauw laat wordt.

Na een aantal jaren van afwezigheid was de ‘Annual Rocknight 2009’ afgelopen vrijdag (28-08-09) een feit. Alleen werden er geen kratten met cd’s meegenomen, maar ipod’s en externe harddiscs. De Rocknight werd omgedoopt in de Twocknight. Hiermee wilde we aangeven dat we nieuwe media gaan inzetten. Waarom een ‘tw’? Op Twitter worden woorden vaak verbasterd met de ‘tw’, exit wordt twexit, trusten wordt twusten enz.

De Twocknight werd gehouden bij Admium op een industrieterrein. Heerlijk geen last meer van buren, het volume kon een tandje harder en hard tot laat. Wat in het verleden niet altijd op prijs gesteld werd.

Het concept was leuk, heel simpel en ter plekke bedacht, er kwam geen programmeur aan te pas. We hebben een www.youtube.com/twocknight aangemaakt. En telkens als we een nummer draaiden zochten we deze op Youtube op en voegde we het toe aan onze favorieten. Hierdoor ontstond er online een playlist van onze muziek, zo kon iedereen via onze Youtube-pagina meekijken. Zelf hadden we een beamer zodat we clips bij onze muziek hadden. Het is verrassend hoeveel er op Youtube staat, bijna al onze nummers hebben we gevonden en we hebben hele vreemde onbekende muziek gedraaid. Wie kent nou de band “Elephant Ride”? Wel hele goede muziek. Aan het einde van de avond hadden we drie nummers die we niet op Youtube konden vinden.

Op Twitter hadden we een account aangemaakt, www.twitter.com/Twocknight, zodat twitteraars een verzoekplaatje konden aanvragen. Een leuk onderdeel van Twitter is dat als je # toevoegt aan een woord dat je de verzameling van tweets kunt zien als je er op zoekt. Wij hebben #twocknight gebruikt. Een bonte verzameling van tweets

Het resultaat was een hele leuke interactieve avond. We hebben 60 nummers gedraaid van 20.30 tot 02.30 uur. De plaatsjes die aangevraagd werden waren niet allemaal onze smaak. Voor @sandervdh hebben we de Scorpions gedraaid, die wil je eigenlijk niet horen. @jkivit heeft staan headbangen op zijn hotelbed in Iasi (Roemenië).

De tweets die automatisch vanuit Youtube in Twitter lopen kwamen pas uren later door, niet handig voor een ‘live event’.

Posted using Mobypicture.com

@Eugene_K, @peterros, @rayfrombrayn en @janhenkb waren de twockers van de avond.

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten