Jun 19

Van twitteraar tot fotomodel

Twitter brengt mensen samen

In al die jaren dat ik actief ben op Twitter word ik nog steeds verrast hoe het medium mensen samen brengt. Twitter zorgt ervoor dat situaties, gedachten, belevenissen zichtbaar worden voor anderen. En juist die zichtbaarheid bindt mensen. Die zichtbaarheid zorgt ervoor dat twitteraccounts een gezicht krijgen, dat ze mensen worden en dat tweets niet zomaar tweets zijn maar een lading krijgen.

Weddenschap inspireert anderen twitteraars

twirls, twirlskalenderZo bracht Twitter de Twirls033 samen. Het zijn twitterende dames die in en rond Amersfoort wonen, die uiteenlopende leeftijden hebben en zeer verschillende beroepen uitoefenen. Geregeld tweetten zij over kleine zaken in het leven tot de grote vraagstukken die ze bezig houden. Ze inspireren elkaar en zoeken elkaar geregeld in real life op.

Twirls033 begon in april met een weddenschap tussen @ingeping76 en @wandadijkstra. Inge vroeg in een tweet wie er mee wilde lopen met de Amsterdamse Marathon.  Wanda grapte of ze dat op zwarte of rode pumps moest doen. De grap liep uit de hand en werd een weddenschap. Als Wanda zich zou inschrijven voor de Amsterdamse Marathon zou Inge rode pumps kopen. Diezelfde avond schreef Wanda, die van huis uit niet erg sportief is (volgens eigen zeggen ;)), zich in, niet voor de hele marathon maar voor de 7,5 km.

Het leuke van Twitter is dat iedereen kan meelezen. Zo inspireerdenWanda en Inge ineens allerlei andere Amersfoortse vrouwelijke twitteraars. Hardloopschoenen werden afgestoft of aangekocht. En trainingschema’s gingen over en weer.  De naam , Twirls033, was snel bedacht, want op twitter wordt veel verbasterd met de tw van Twitter en 033 staat voor het kengetal van Amersfoort. Ik zeg; prachtige naam!

De twirls vonden dat lopen alleen niet genoeg was, ze wilden zich ook voor een ander in het zweet werken, hardlopen voor het goede doel! Wow wat een vrouwen. Because I am a Girl” werd geselecteerd, want dit onderdeel van Plan richt zich op vrouwen en meisjes in de derde wereld die onderdrukt worden, verkracht zijn en/of andere gruwelen hebben ondergaan alleen omdat ze vrouw zijn.

Van twitteraar tot fotomodel

De twitterwereld kon alles volgen want de Twirls033 twitterden veel over hun plannen; hoe te trainen; hoe geld in te zamelen; hoe sponsors te zoeken. Door hun getweet inspireerden de Twirls033 vele anderen. Zo maakte @rayfrombrayn spontaan een logo en @livsfoto opperde het plan om een kalender te maken. Want dat zou veel kunnen opbrengen! Via twitter was het allemaal dezelfde avond nog geregeld. Raymond van Brayn wilde de kalender wel opmaken en Reproka kon hem wel drukken. En alles omniet! The power of Twitter.

twirls, twirlskalender

Nou, @livsfoto heeft het geweten. Voor ze het wist zat haar studio vol met zenuwachtige onervaren fotomodellen die thuis hun pose hadden uitgezocht en geoefend. Ze had voor elke twirl een uur uitgetrokken voor zowel fotoshoot als visagie, verzorgd door @wilmahuijskes

Niemand heeft de twirlskalender nog gezien, maar hij is nu al gewild en veel besproken op twitter. In september is er een heuse lancering bij restaurant Avocado.

Zonder twitter was dit nooit tot stand gekomen. Dan had mijn @esterov nooit op een kalender gestaan. I love Twitter and the Twirls033!

Volg de twirls op  www.twitter.com/twirls033 en op hun blog www.twirls.nl.

.

3 reacties to “Van twitteraar tot fotomodel”

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten