Sep 24

Twitterfiets vraagt aandacht voor fietstoss

Het ochtendritueel is achter de rug, je kijkt naar buiten en het regent dat het giet. ‘Hm ik hoop maar dat ik met de auto mag van de fietstoss’, denk je. Je klikt, kijkt en bent blij, je mag met de auto. Je had ditmaal geluk met de digitale tos.

‘Heel Nederland Fietst’ zou willen dat ieder huishouden in Nederland op deze wijze hun keus voor vervoer van A naar B zouden maken. Momenteel pakken we maar in 27% van de gevallen de fiets. Als dit percentage hoger wordt is dat niet alleen gezonder maar ook beter voor het milieu.

De fietstoss is een leuke interactieve tool waar je de af te leggen kilometers invult.

Fietstos

Het is net als bij kop of munt, fiets of auto.

Mag je met de fiets dan rekent de tool uit hoeveel calorie├źn je verbrandt en hoeveel co2 uitstoot en hoeveel kosten je bespaart. Je kunt dit ook direct delen met je vrienden op Twitter en Facebook. Vreemd dat ze Hyves als grootste netwerk hebben overgeslagen.

Fietstos2

Mocht de uitslag je niet bevallen kun je toch nog kiezen om met de auto te gaan. Je krijgt dan wel je kosten en milieubelasting om je oren ­čśë

Zoals je in de afbeelding kunt zien zijn er al 9495 extra kilometers gefietst door de tool. Dit kan natuurlijk beter zullen ze bij ‘Heel Nederland Fietst’ hebben gedacht. En zo werd de Twitterfiets ge├»ntroduceerd.

Elke week mag een andere BN-er of lokale BN-er op de twitterfiets door haar of zijn stad. Het is een mooie oranje fiets zonder technologie. Het is de bedoeling dat ze twitteren over het gebruik van de fietst en de fietstoss. Op deze manier ontstaat er een breed bereik van de campagne en door het wekelijkse element blijft het onder de aandacht.

Deze week is de fietsbeurt aan de Amersfoortse wethouder Mirjam Barendregt.

Het leuke van deze campagne vind ik dat je verwacht dat de twitterfiets vol technologie zit, maar het is een haakje voor een goede PR.

Update:

Door deze blogpost ben ik benaderd door de organisatie en mocht ik de week na de wethouder de twitterfiets een weekje mee. Ik wil je de filmpjes niet onthouden ­čśë


PS:

Ik kwam via een tweet van @frenkiboy op dit artikel van de Stad Amersfoort.

2 reacties to “Twitterfiets vraagt aandacht voor fietstoss”

  • […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door JanHenk Bouman, JanHenk Bouman, Mirjam Barendregt, Nienke Rijkers-Koorn, Inge en anderen. Inge heeft gezegd: RT @JanHenkB: Heb ik als niet techneut gewoon een Twitterwidget in mijn blogpost gezet #trost http://ow.ly/2Jwcf […]

  • Wat een leuk plan, die Twitterfiets! Een goed idee natuurlijk, om vaker de fiets te pakken. Ik betrap mezelf er ook geregeld op dat ik meteen in de auto spring in plaats van mijn rode monster te pakken, of nog mooier, mijn Johnny Loco bakfiets met de kids en het hondje erin.

    Wel moeilijk om in zo’n regenperiode te gaan beginnen met zo’n actie, trouwens!

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Priv├ę en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten