Nov 19

Pas op wat je tweet en retweet je hebt zo een advocaat op je dak!

Stel je kijkt een nieuwsprogramma. Uh laten we zeggen BBC Newsnight. De uitzending gaat over een aantal hooggeplaatste pedofielen. De namen worden niet genoemd. Maar op Twitter gaat de naam rond van niemand minder dan Lord McAlpine. Jij maakt je ook boos en waagt er een tweet en een retweet aan. En plots valt er een aantal weken later  een brief van de advocaat van Lord McAlpine op je duurmat. Zou zomaar kunnen. Meer dan 10.000 Britse twitteraars kunnen zo’n brief verwachten.

Lord-McAlpine

Op Twittermania staat:

Hij werd door de Twittersphere als schuldige aangewezen. Maar hij was niet de persoon in de bewuste uitzending en hij gaat iedereen die hem beschuldigde aanklagen.

Een veertigtal mensen heeft in eerste instantie een schrijven gekregen waarbij ze opgeroepen werden om een publieke verontschuldiging uit te doen gaan en een ‘boete’ van 5 pond te betalen. Saillant detail is dat die boete aan een goed doel worden gegeven.

Zelfs verwijderde tweets zijn achterhaald:

“We have been watching people who have been taking down what they put on Twitter. We already have all the information. We have found a couple of firms of experts who have produced pretweets, post-tweets, the effect of the tweets and the retweets. What starts at one ends up as 100,000 in some cases. Twitter is not just a closed coffee shop among friends. It goes out to hundreds of thousands of people and you must take responsibility for it. It is not a place where you can gossip and say things with impunity, and we are about to demonstrate that.”

Dus pas op wat je tweet en retweet. Laat je niet meenemen door de emotie en check de bronnen goed voordat je retweet.

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten