May 21

En dan zit je ineens in het bestuur van een 24uurs festival in Amersfoort

Als je via Twitter een DM krijgt ‘Ben jij te verleiden?’ dan heeft dat natuurlijk direct mijn aandacht. Het volgende berichtje zet je weer met beide benen op de grond; ‘tot een bestuursfunctie’. Tot nu toe ging ik niet in op dit soort ‘verleidingen’ maar het derde berichtje verleidde mij toch echt; ‘Voor een nieuw initiatief in Amersfoort…’. De mensen die mij kennen weten dat ik me graag bezig hou met nieuwe ontwikkelingen en dat in mijn eigen stad. Mijn interesse was gewekt en ik maakte de volgende dag al een afspraak met Mirjam Barendregt. Zij was als een soort verkenner erop uitgestuurd om betrokken Amersfoorters te strikken voor een bestuursfunctie.

“Wat zeg je? Een meerdaags festival in het Oliemolenkwartier? Met muziek, eten, drinken, kunst, inspiratie, sprekers en vele anderen ideeën om de 25/30-ers de schoonheid en dynamiek van de stad te laten zien.” Mirjam had niet alleen mijn aandacht ik zat op het puntje van mijn stoel. Wat een gaaf plan. En het kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Citymarketing Amersfoort had het vuurtje opgestookt. Zij willen het moment van Wintertijd- Zomertijd landelijk claimen. Dit is natuurlijk een fantastisch idee en … ‘that brings back old memories; Een aantal jaar geleden hebben we met ABBA een pitch gewonnen bij citymarketing en met het concept Amersfoort Winter- en Zomertijd. ABBA? Ja dat was de gelegenheidsformatie van Admium, Bikkelhart en Brayn voor Amersfoort. De enige pitch waar we afsloten met muziek “The Winner takes it all”, het was gewaagd maar we wonnen ;).

Ik dwaal af.

Er was dus al een visie-groep maanden bezig met allerlei voorbereidingen en met veel creatieve input dat al uitgewerkt was in een visie-document. Ideale functie voor mij, meedenken op iets waar al veel energie in zit en dat proberen scherper te krijgen. Ik liep er warm voor. Wel waren er wat voorwaarden die voor mij belangrijk waren. Zo wil ik niet in een meewerkend bestuur zitten in verband met de andere activiteiten waar ik mee bezig ben. Er moest snel geschakeld worden en een nieuwe afspraak was snel gemaakt. Per mail kreeg ik het visie-document opgestuurd, je kunt het hier zelf lezen. En wat waren er al veel betrokken Amersfoorters die er energie in gestopt hebben.

Met Mirjam, Arne Hopstaken en Gideon Hofland, de kar-trekker van het project, hebben we een avond ge-boom-t over de mogelijkheden, kansen en haalbaarheid. We hebben aan elkaar gesnuffeld om te onderzoeken of we wel samen in een bestuur passen met elkaar. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we een vijfkoppig bestuur wilden en dat de twee extra bestuursleden uit de leeftijd categorie 25-35 moet komen. Dus weet je iemand? Meld hem/haar aan! Tevens voelden we direct de tijdsdruk want maart 2015 lijkt ver weg maar alles moet nog bedacht en ingevuld worden. Dat kunnen we niet alleen en daarom gaan we snel om de tafel met de ambassadeurs die er als zijn en die we graag als klankgroep gebruiken voor onze ideeën om van daaruit zo snel mogelijk te starten met een project-team dat aangevoerd zal worden door Gideon. Het bestuur bewaakt het concept dat nog een enorme door ontwikkeling zal krijgen komende tijd. En zelfs de naam staat nog ter discussie.

Ons doel was om voor Proef Amersfoort de krant te halen met dit initiatief zodat we daar veel over dit unieke festival kunnen spreken. Zo, nu weet je wat mijn aanleiding is om mee te doen. Maar wat het nou precies is weet je nog steeds? Het is ongeveer dit en in maart 2015 zie je wat het precies geworden is 🙂

Het jaarlijkse Festival Open Amersfoort opent de lente tijdens de omslag van Amersfoort Wintertijd naar Zomertijd. Het Festival Open Amersfoort laat de bezoekers traditiegetrouw de schoonheid van de stad ontdekken en herontdekken. Het Festival Open Amersfoort combineert alle bekende en onbekende Amersfoortse culturele en creatieve schatten met elkaar. Het Festival Open Amersfoort geeft alle talenten die werken bij de al die mooie Amersfoortse bedrijven een podium om zich te laten zien en zich te verbinden met nieuwe inspiratie en inzichten. Het Festival Open Amersfoort ontluikt als de lente en laat je proeven van alle zomerse Stadsevementen van komend seizoen. Het programma biedt een dwarsdoorsnede van de podiumkunsten, maar ook disciplines als literatuur, museale kunsten, film en nieuwe media komen aan bod. Het Festival Open Amersfoort is het eerste 24uurs festival in Amersfoort en dient als venster naar onze mooie stad. Beleef dit multidisciplinaire festival met alle fans van Amersfoort.

We willen met volle teugen genieten van het ontluiken van de lente en we vieren het ontwaken van Amersfoort uit zijn winterslaap. Is het niet heerlijk om weer uit je cocon te mogen. Gewoon lekker gaan ontdekken wat het nieuwe seizoen brengt. Een Festival vol nieuwe ontmoetingen, snuffelen aan wat komen gaat in de stad. En dat 24uur lang! Waar elders krijg je dat? Nou in Amersfoort natuurlijk!

Lees hier de eerste versie van het visie-document dat zeker nog aangepast gaat worden.

Plaats een reactie

Je vindt me ook op:

Welkom op mijn blog

Leuk dat je hier bent! Je leest hier van alles over mijn leven. Privé en werk lopen door elkaar heen, net als in het echte leven ;)
-------------------------------------------------------------
Inspireren en kennis delen daar word ik blij van. Ik veroorzaak graag bewegingen. Dit doe ik door anders te kijken en te denken, door vaste patronen los te laten zodat nieuwe dingen ontstaan.
-------------------------------------------------------------
Geregeld spreek ik over de invloed van de netwerksamenleving op ondernemen en de samenleving.
-------------------------------------------------------------
Ik ben co-founder van:

Admium Fountainheads Permanent Beta Shareforce

Categorieën

Laatste twitter berichten